tomato522

tomato522

ผู้เยี่ยมชม

tomato522@2200freefonts.com

Təyyarə rejimində uduş (4 อ่าน)

3 มิ.ย. 2569 22:36

Beş saatlıq uçuş. Parisə gedirdim. İlk dəfə deyil, amma hər dəfə eyni hiss – uçmaqdan yox, oturaqdan bezirəm. Orta cərgə, pəncərəsiz oturacaq. Solda xərçəng xəstəsi bir qadın daim yorğanını düzəldir. Sağda isə bir iş adamı laptopunu açıb, səkkiz rəngli diaqramlara baxır. Mən isə telefonumda nə edəcəyimi bilmirəm. Film yükləməmişdim. Musiqi də bezdirmişdi. Və təyyarə hələ havada idi – daha üç saat.

Stüardessa keçib su təklif etdi. “Çay, qəhvə?” dedi. “Bircə su” dedim. Suyu içdim. Sonra telefonuma baxdım. Oflayn oyunlar? Var idi, amma hamısı bezdirici. Birdən ağlıma gəldi: bəs kazino? Yox, internet yox idi. Amma yadımdadır ki, bəzi proqramlarda oflayn rejim olmur, amma əvvəlcədən yüklənmiş oyunlar var. Düşündüm: niyə olmasın? Artıq bir neçə aydır ki, həmin platformaya baxırdım. Hərdən evdə, işdən sonra bir az oynayırdım. Amma heç vaxt təyyarədə yox. Bu, maraqlı idi.

Telefonuma baxdım – yaddaş yetərli idi. Əvvəlcədən mostbet app ios üçün axtarış etməliydim, amma təyyarəyə minməmişdən əvvəl bunu düşünməmişdim. Əlimdə telefon, uçuş rejimi açıq. Dərhal qərar verdim: enən kimi hava limanında Wi-Fi tapıb yükləyəcəm. Amma sonra fikirləşdim – bəlkə təyyarədə internet alsam? Qiymət baxdım – 15 dollar. Bahadır. Amma... niyə də olmasın? Özümə dedim: “Səfər bir dəfədir”.

Aldım interneti. Sürət yaxşı idi. Tez bir zamanda App Store-a girdim. Axtardım. Tapdım. “mostbet app ios yüklənir” yazısı ekranda göründü. Yükləndi. Quraşdırdım. Daxil oldum. Hesabımda 35 manat qalıq vardı – bir həftə əvvəl qoymuşdum, oynamamışdım. Qərar verdim ki, bu uçuşu unutdurmayacam.

Başladım. Kiçik mərclər. 0.50 manat, 1 manat, 1.50 manat. Əvvəlcə heç bir şey olmadı. Beş dəqiqə. On dəqiqə. Qadın yorğanını çəkdi, iş adamı laptopunu bağladı, yuxuya getdi. Mən oynayırdım. Və oynadıqca hiss edirdim ki, bu, sadəcə uduş ya uduzmaq deyil. Bu, bir növ meditasiya idi. Fırlanma, gözləmə, rəqəmlər. Hər şey sadə. Hər şey təmiz.

20-ci fırlanmada kiçik bir qazanc gəldi – 7 manat. Gülümsədim. Hiss etdim ki, alqoritm məni “başa düşür”. Daha cəsarətli oldum. Mərcləri 2 manata qaldırdım. Daha 5 fırlanma – uduzdu. Daha 3 – uduzdu. Sonra bir anda ekran saraldı. Əvvəlcə heç nə başa düşmədim. Düşündüm ki, internet kəsildi. Amma yox. Bu, bonus oyunu idi. Ulduzlar, rənglər, musiqi – qulaqlıqda səsli idi. Ürəyim döyünürdü. İlk seçim: 15 manat. İkinci: 32. Üçüncü seçimdən əvvəl düşündüm – “Dayan, kifayətdir”. Amma oyun davam edirdi. Seçimi etdim. Üçüncü: 88 manat. Cəmi: 135. Sadəcə 20 dəqiqə ərzində. İnternetə 15 dollar vermişdim, amma 135 manat qazanmışdım. Təyyarənin içində, buludların üstündə.

Sakitcə çıxış etdim. Ödəniş tələbi göndərmək üçün internet hələ də işləyirdi. Göndərdim. Təsdiq gəldi. Pul yolda idi. Oturdum, pəncərəyə baxdım. Buludlar. Günəş. Və mən. O an düşündüm ki, həyatda harada oynamağının fərqi yoxdur. Fərqi olan hiss etməyindir. Mən o an hiss etdim ki, bu, sadəcə şans deyil. Bu, doğru vaxtda, doğru yerdə olmaqdır.

Təyyarə endi. Paris soyuq idi. Çamadanımı götürüb otelə getdim. Otağa girən kimi telefonumu açdım. mostbet app ios yenə işləyirdi. Hesabıma baxdım – 135 manatın 120-si artıq kartımda idi. Qalan 15-i hələ keçməmişdi, amma problem yox. Gülümsədim. Və heç kəsə demədim. Bu, mənim kiçik sirrim idi.

Üç gün Parisdə qaldım. Eyfel qülləsi, Luvr, kafe, kruassan. Yadımdadır, bir axşam Senanın sahilində oturmuşdum. Telefonumu açdım. Oyun oynamaq yox, sadəcə baxmaq. Hesabımda 15 manat qalmışdı. İstəyirdim oynayım, amma özümə dedim: “Yox. Bu pulu Parisdə xərclə”. Ertəsi gün o 15 manatı çıxartdım, kafedə bir şərab və pendir süfrəsi sifariş etdim. Oturdum, baxdım küçələrə. Və hiss etdim ki, həyat gözəldir. Yox, uduşa görə yox. Sadəcə, həyat gözəldir. Uduş isə onun kiçik bir hissəsidir.

Qayıdandan sonra dostum Nəriman soruşdu: “Paris necə keçdi?” Dedim: “Yaxşı, bir az da qazandım”. Gülümsədi. Dedi: “Kazinoda?” Dedim: “Bəli, təyyarədə”. Güldü. İnanmadı. Telefonumu ona uzatdım – əməliyyat tarixçəsi. Səssiz qaldı. Dedi: “Sən dəlisən”. Dedi: “Yox. Mən sadəcə hazırlıqlıyam”.

İndi hər uçuşdan əvvəl mostbet app ios yeniləyirəm. Batareyanı doldururam. Hesabda kiçik bir məbləğ saxlayıram – 20-30 manat. Və bilirəm ki, təyyarədə oyun mənim üçün əyləncədir, asılılıq deyil. Limitlər qoyuram – maksimum 30 dəqiqə. Saata baxıram. Vaxt bitəndə qalxıram. Uduzdumsa – eybi yox. Qazandımsa – sevinirəm, amma davam etmirəm.

Bu mənim qaydalarımdır. Onları öyrənmək üçün itirməyə ehtiyac yox idi. Sadəcə bir neçə uğurlu təcrübə yetərli idi. Paris səfəri mənə göstərdi ki, doğru yanaşma ilə şansı özünə işlədə bilərsən. Yox, hər gün yox. Yox, hər yerdə yox. Amma bəzən, buludların üstündə, 10 min metr yüksəklikdə, sadəcə bir fırlanma kifayətdir – və həyatın rəngləri dəyişir.

Bu gün həmin qazancdan xatırladığım nədir? Pul yox. Xatırladığım hissdir. O anki həyəcan, o anki sevinc. Onu heç vaxt unutmaram. Və buna görə mostbet app ios mənim üçün sadəcə bir proqram deyil. Xatirədir. Yaxşı xatirə. Və bütün yaxşı xatirələr kimi, ona da hörmətlə yanaşıram. Oynamıram hər gün. Oynayanda isə – gülərək. Bu, ən doğrusudur.

81.19.139.238

tomato522

tomato522

ผู้เยี่ยมชม

tomato522@2200freefonts.com

ตอบกระทู้